Zwoel! Purmerend – Zomerconcert Eendracht Den Ilp


Maandag 1 juli om 20.00 uur geeft Fanfare De Eendracht Den Ilp een zomeravond-concert op de Koemarkt in Purmerend. De kersverse Nederlands Fanfare Kampioen speelt een licht programma met populaire muziek en ‘latin beats’. Van de Nederlandse Medley met Hollandse klassiekers tot Bohemian Rapsody van Queen. Het gratis buitenconcert van een uur start om 20.00 uur op de Koemarkt, voor Restaurant BRASA.

 

Nederlands Kampioen

Fanfare De Eendracht uit Den Ilp brengt bruisende blaasmuziek op het hoogste niveau. Met liefde voor muziek laten de 45 muzikanten o.l.v. dirigent Marcel Visser elk concert tot iets moois bloeien. Met die passie werd het orkest dit voorjaar voor de 3e keer (2014, 2018, 2019) Nederlands Fanfare Kampioen in de hoogste divisie tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.

 

Lokaal betrokken

Voor De Eendracht is de deelname aan prestigieuze evenementen ondertussen een belangrijk onderdeel van de activiteiten. Zo nam De Eendracht in 2017 deel aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade om het op te nemen tegen orkesten uit de hele wereld.

Maar ook dichter bij huis is De Eendracht zeer actief. Zo speelt de vereniging elk jaar bij de herdenking in het Ilperveld op 4 mei, en treedt De Eendracht tijdens Kerstnacht al spelend op door het dorp. Ieder voorjaar organiseert de vereniging het Trilveen Festival, waarbij verschillende orkesten uit de regio hun kunsten laten horen in Dorpshuis De Wije Ilp.

 

Zwoel! concerttour

Met de Zwoel! Zomerconcerten luidt De Eendracht met een licht programma de zomer in!