Zwerfie Opraap Actie met Zwerfinator Dirk Groot, winnaar Groen Lintje Purmerend 2015!


Zwerfinator Dirk Groot uit PurmerendPurmerender Dirk Groot ontvangt het Groen Lintje voor zijn tomeloze inzet voor een schonere en groenere omgeving. Al vele jaren brengt hij het probleem van het zwerfafval onder de aandacht door opraapacties in Purmerend. Dirk Groot ontvangt het Groen Lintje en de bijbehorende oorkonde zaterdag 23 januari uit handen van René Verhoogt van GroenLinks. Voorafgaand aan de bijeenkomst waar Dirk Groot het Groen Lintje krijgt uitgereikt is er met hem een Zwerfie Opraap Actie.  Doe je ook mee?

Wie wil helpen staat 14.00 uur voor de hoofdingang van het stadhuis aan de Purmersteenweg, bij voorkeur met handschoenen, grijper en vuilniszak. GroenLinks zorgt voor extra grijpers en vuilniszakken. De schoonmaakactie is vanaf het startpunt, het gebied voor De Rusthoeve, bij het parkeerterrein naast de begraafplaats aan de Nieuwstraat en rondom parkeergarage ’t Lammetje.

Fractievoorzitter René Verhoogt van GroenLinks: ‘Rondslingerend afval is niet alleen een aantasting van de leefomgeving en het groen, maar soms ook een bedreiging voor het milieu. Permanente actie is nodig om de leefomgeving zo plezierig mogelijk te houden. Wat Dirk met zijn acties heeft neergezet is hiervoor van groot belang. ‘ Aansluitend op deze Zwerfie Opraap Actie ontvangt Dirk Groot om 15.30 uur het Groen Lintje Purmerend 2015 in lunchroom De Oorsprong in de Peperstraat. Dat is het pand waarin hij is geboren. Assistent-zwerfinators zijn ook van harte welkom bij deze bijeenkomst.

Het Groen Lintje is een initiatief van landelijk GroenLinks, de uitreiking gebeurt nu voor de tweede keer in Purmerend. Het Groen Lintje is voor personen die zich lokaal onderscheiden door hun inzet voor een groenere en duurzamere toekomst. In 2014 ontving Ben Brugge het eerste Groen Lintje Purmerend voor zijn inzet voor bijen.