Zwemmen in open water in de buurt van Purmerend


Zwemmen in open water kun je bij Zwembad Warder vlakbij Purmerend
Purmerend ligt middenin Waterland. Toch moet je iets verder weg voor een strandje, of om lekker in open water te kunnen zwemmen. Gelukkig ook weer niet erg ver weg…

Camping Strandbad Edam

Bij Camping Strandbad Edam kun je lekker zwemmen omdat het direct aan het IJsselmeer ligt. Ook is er een zwembad voor de allerkleinsten. Er is een speeltuin, een recreatiezaal, 2 restaurants en een snackbar. Ook handig: toiletten. Je kunt daar de hele dag op hun terrein zijn voor 1,50, en het schijnt er erg fijn te zijn met kinderen.
http://www.campingstrandbad.nl/

Zwembad Warder

Erg leuk is het zwembad bij Warder, ook aan het IJsselmeer. Je waant je in de fifties daar: http://www.zwembadwarder.nl/   Is wel wat verder fietsen…

Recreatiegebeid Hemmeland

Het Recreatiegebied Hemmeland bij Monnickendam is voor iedereen die lekker een dagje weg wil om aan het water te liggen (en in het IJsselmeer te zwemmen, natuurlijk). Gratis.

Speeltuin langs de rand van Weidevenne (richting Purmerland)

Bij de speeltuin langs de rand van de Weidevenne (fietspad langs de Weidevenne naar Purmerland/Pannekoekhuis de Boffert) is naast een heel hoge (overdekte) glijbaan en schommels ook een ministrandje met trekvlot naar een eilandje. Lekker poedelen met kleintjes, wel kunnen ze ook lekker in de modder spelen (wat die van mij dan ook doen).

Zwemwater app voor veilig water

De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen. Helaas is zomaar een Nederlandse zwemplas inspringen niet echt verstandig. De waterschappen hebben de Zwemwater app ontwikkeld, met daarin actuele gegevens van 800 zwemlocaties. Zodat je weet of een zwemplek moet worden gemeden vanwege bijvoorbeeld botulisme of blauwalg.

Leeghwaterbad

Uiteraard kun je ook lekker zwemmen in het Leegwaterbad in Purmerend!

Heb je nog aanvlngen? Stuur dan een mailtje naar info@purmerendleeft.nl