Zwarte Piet op bezoek bij film Het paard van Sinterklaas


paard van sinterklaas in filmhuis purmerendZwarte Piet houdt van kinderfilms, en komt op zondag 22 november (zonder dat Sint het weet) naar de film Het paard van Sinterklaas in het Filmhuis Purmerend.  Op het Nederlands Film Festival was het een van de populairste films bij het publiek. En de film kreeg een Gouden Kalf voor het beste scenario.

Winky Wong is een Chinees meisje van 6 jaar dat met haar ouders naar Nederland verhuist. Op school doet ze goed haar best maar ze maakt niet meteen vrienden. Vriendschap vindt ze wel bij een paard dat vlakbij haar in een wei staat, Saartje.

Aan ‘haar paard’ kan Winky alles vertellen. Van de eigenaren mag zij Saartje verzorgen. Wanneer Saartje dood gaat, wil Winky niets liever dan een nieuw paard. Dan hoort ze van een man, Sinterklaas geheten, die alle lieve kinderen cadeautjes geeft. Winky vraagt aan Sinterklaas een paard, maar of ze dat ook krijgt?

Hoewel de film voor 4 tot 8 jarigen is, is het voor volwassenen ook een erg leuke film.

Het paard van Sinterklaas draait op zondag 22 november in Filmhuis Purmerend, Kerkstraat 11 (schuin tegenover de Purmaryn). Aanvang 13:30 uur. Reserveren kan via de website van het Filmhuis.