Zonnig nieuws: al veel aanmelding voor zonnepanelen op stadhuis Purmerend


zon op nederlandDe aanmelding voor zonnepanelen op het stadhuis loopt boven verwachting. Inmiddels reeds 33 geïnteresseerden samen goed voor 110 zonnepanelen. Maar er kunnen er nog meer bij ! Dus doe ook mee en maak Purmerend daarmee nog een beetje duurzamer.

Opgewekt in Purmerend is een non-profit organisatie van en voor Purmerenders met als doel het zoveel mogelijk verduurzamen van Purmerend als het gaat over energiebesparing en duurzame energie. Inmiddels hebben ze het voor elkaar: het dak van het stadhuis in Purmerend krijgt zonnepanelen!  Inwoners kunnen zo ook zonne-energie opwekken en meedelen in de opbrengst. Een ideale oplossing voor als je in een huurwoning woont of geen geschikt dak hebt! Of misschien heb je er grote sommen geld niet voor over. Hoe het ook zij: Je draagt je steentje bij om op deze manier Purmerend nóg verder te verduurzamen.

Opgeven voor een of meerdere zonnepanelen is nog steeds mogelijk. Een paneel kost maximaal 400 euro. Dat kan via de website van Opgewekt in Purmerend.

Informatieavond over zonnepanelen op het stadhuis voor geïnteresseerden

Inmiddels is er (in overleg met de gemeente) een datum vastgesteld voor een informatiebijeenkomst. Die wordt gehouden in de raadszaal op 27 mei a.s. vanaf 19:30. Dan houdt ook de wethouder een toespraak, is er gelegenheid tot vragen stellen en krijgt men antwoord van specialisten die álles weten over zonne-energie en over de werking van het project. Neem gerust ook familie vrienden of kennissen mee. Ook kan er dan dan definitief ingeschreven worden. Aanmelden (i.v.m. de catering) is aan te bevelen via secretariaat van Opgewekt in Purmerend.

Verhinderd ?: Dan is er nog de gelegenheid om a.s. zaterdag van 9 tot 17 uur bij de Van Streekmarkt/Duurzaamheidsmarkt op de Koemarkt  de benodigde de informatie bij de kraam van Opgewekt in Purmerend te halen.