Zomerse Zondagvaartocht over bloeiende planten en roofvogels in het Ilperveld


bruine kiekendiefAlle planten bloeien rijkelijk in natuurgebied Ilperveld en Landsmeer en het ruikt overal naar zomer. Boven het veld hangen roofvogels zoals buizerd, kiekendief, torenvalk en sperwer in de warme lucht met veel thermiek. Tijdens de Zomerse Zondagvaartocht kun je ze spotten.

Heel af en toe komt zelfs de zeearend of de visarend hoog over. Onvergetelijk als je dat toevallig meemaakt. Wel zeker is dat wij aan land gaan op een van de vele eilandjes die het Ilperveld rijk is.

De gids vertelt je in de boot over de planten en de vogels terwijl je rustig om je heen kunt kijken.

Wil je ook meevaren op zondag 24 juli van 13.30-15.30 uur langs de bloeiende planten en onder zwevende roofvogels? Dat kan, ga gezellig mee en geniet van de zomer in het Ilperveld.

Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. De kosten voor Beschermers zijn: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme kleding. Op het water is het vaak fris. Bent u in het bezit van een verrekijker, neem deze dan mee.

Verzamelen: bij de parkeerplaats van Natuurgebied Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Wij adviseren u de routebeschrijving op www.ilperveld.nl goed te bekijken.

Foto: Bruine Kiekendief. Fotograaf: Onno Steendam