Zomerse zaterdag in de Zuidersteeg met Australische vogels en wijn


Zaterdag 29 juli as. alweer de vierde Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg. Dan rollen ze de rode loper uit voor kunstschilder Jacques Grégoire. Hij neemt ons mee naar Australië, het land waar hij als het ware kind aan huis is. Daarnaast ook wijn, muziek en aanbiedingen bij PCS fietsen.

 

Grégoire denkt en droomt Australië. Een belangrijk plekje is daarbij ingeruimd voor de prachtige vogels die er vliegen. Verantwoordelijk daarvoor is de Britse ornitholoog en kunstenaar John Gould. Grégoire raakte in de ban van zijn prachtige boekenserie ‘The Birds of Australia’. Net als Gould ging hij systematisch en artistiek vast op het doek. In het boek ‘Australische vogels” zijn de schitterende beelden van Gould en Grégoire bij elkaar gebracht. Dit boek komt tijdens de lezing, weer gezellig buiten onder de parasol op het leestekenterras aan de orde, maar ook andere verhalen over Australië komen aan bod. Aanvang 14.00 uur en de toegang is gratis.

Australië is ook één van de toonaangevende wijnlanden met wijnbouw in vier regio’s. De producenten staan bekend om hun inventiviteit en maken heerlijke wijnen van o.a. Chardonnay en Shiraz druiven. Slijterij Breebaart verzorgt op deze Zomerse Zaterdag een Australische wijnproeverij bij het Leesteken binnen aan de leestafel. Aanvang 15.00 uur.

Om bij de wijn te blijven: de muziek is deze keer in handen van de Purmerendse groep Quatre vins. Dit kwartet zal uw oren verwennen met Engelse en Franse liedjes. Ze spelen van 12.30 tot 13.30.

Bij de wereldwinkel krijgt u ter gelegenheid van deze Zomerse Zaterdag 20% korting op alle beelden. Uitgezonderd die van brons en keramiek. Daar zijn om bij het werk van Jacques Grégoire te blijven prachtige vogels bij.  En bent u toch in de buurt: PCS heeft nog steeds een SALE met fietskleding!