Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg 5 met Michel Krielaars


Zaterdag rolt de Zuidersteeg in Purmerend met groot plezier de rode loper uit voor Michel Krielaars, chef boeken en voormalig correspondent in Moskou van NRC Handelsblad. Hij komt vertellen over zijn nieuwe boek ‘Alles voor het moederland’. Met muziek, onder de grote parasol.

 

De auteur die eerder de Bob den Uylprijs won voor zijn geweldige ‘Het brilletje van Tsechov’  stelt in dit boek twee andere Russische auteurs centraal. Aan de hand van de bewogen levens van Isaac Babel en Vasili Grossman schets Krielaars een beeld van de medogenloze wereld onder Stalin waarin het vermoorden van burgers een gewone zaak was en het individu kapot werd gemaakt. Toch waren Babel en Grossman aanvankelijk  enthousiast en volhoop over het Rusland van na de revolutie. Zij geloofden dat er offers gebracht moesten worden voor de nieuwe samenleving en waren blind voor de wreedheden. Maar enthousiasme maakte plaats voor desillusie en angst. Schrijven wat ze wilden kon niet meer. Krielaars laat zien hoe het is om je geloof in gelijkheid en vrijheid te zien verworden tot een terreurregime.

Michel Krielaars komt in gezelschap van zijn vrouw, de zangeres Henriette Schenk die prachtige Russische liederen ten gehore zal brengen. Zij wordt begeleid door accordeoniste  Ellen Boers.  En dat allemaal buiten onder de grote parasol bij Boekhandel Het Leesteken.

De hele dag is er een leuke samenwerking tussen de Wereldwinkel en Studio Ne9en. Koop iets bij een van beide winkels en krijg een leuke verrassing bij de ander!

Zaterdag 5 augustus om 14 uur bij Boekhandel het Leesteken in de Zuidersteeg.