Zomerse Zaterdag met muziek en Ron Moerenhout over Sint-Helena


Tijd voor de tweede Zomerse Zaterdag op 15 juli. Het land van deze zaterdag is ‘Frankrijk’. Wat is er allemaal te beleven in de Zuidersteeg in Purmerend?

 

* 12.00 – 13.00 uur: Saxofoniste Sanne Landvreugd blaast de Zuidersteeg omver met haar jazz, funk en soul. Sanne is een veelgevraagd saxofoniste die regelmatig op literaire gelegenheden speelt, maar ook meedeed aan de show van Tineke Schouten en regelmatig op spetterende feesten speelt met de Dames Draaien Door. Sanne speelt ritmisch, opzwepend en origineel. www.sannelandvreugd.nl

* 15.00 uur: Ron Moerenhout van het boek Laatste boot naar Sint-Helena vertelt over deze ode aan een van de meest afgelegen eilanden ter wereld. Sint-Helena hoorde eerst bij Nederland, maar nadat de Britten Sint-Helena hadden ingenomen gebruikten zij het als gevangeniseiland met Napoleon als bekendste gevangene. Ron Moerenhout doet in het boek verslag van zijn vijf dagen durende bootreis vanaf Kaapstad naar Sint-Helena.

* Voor de kleintjes: Ageeth de Haan zingt kinderliedjes in Studio Ne9en. Met taartjes en limonade!

* Bakkerij Mickey Egstorf bakt overheerlijke Franse croissants.

* De Wereldwinkel geeft 20% korting op Argandia verzorgingsproducten. De fairtrade producten worden gemaakt in Frankrijk, de noten komen uit Marokko.

* PCS de Fietsspecialist heeft sale op fietskleding.