Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg: Poëzie in de Zuidersteeg


Tijdens de Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg van 18 augustus is er volop Poëzie!

 

De Wereldwinkel verzorgt workshops Haiku. Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst. Er zijn drie regels en er is geen rijm. De eerste regel telt vijf, de tweede zeven en de derde weer vijf lettergrepen. Tijdens de workshop laten wij ons inspireren door de natuur of door…? De workshop wordt gegeven om 12.00 uur en om 13.00 uur bij de Wereldwinkel en duurt circa 40 minuten.

Vanaf 14.00 uur dragen bij Het Leesteken maar liefst vier jonge dichters voor uit hun werk. De eerste is Joost Baars die met zijn debuutbundel ‘Binnenplaats’ direct de VSB Poëzieprijs won. Jente Jong is schrijver, dichter en theatermaker. In haar werk speelt psychologie en activisme een grote rol. Actrice, redacteur en docent poëzie en taal Rosa Schogt schrijft sinds 2012 poëzie en belandde dat jaar bij de beste twintig van de Turing-gedichtenwedstrijd. Jürgen Smit is de local hero die een graag geziene gast is op poëziefestivals. Hij debuteerde in 2012 met de bundel ‘Traliewoud’. Voor alle dichters geldt dat ze graag en goed voordragen!

De Wereldwinkel geeft deze dag 20% korting op alle dag- en notitieboekjes. Het Leesteken heeft een mooie kraam uitverkooptitels met 50% korting en bij Koffie & Zo kunt een heerlijk kopje koffie halen met 25% korting.

Zaterdag 18 augustus, locatie: Zuidersteeg, gratis toegang