Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg – Kunsthandelaar Jan Six jr. over Rembrandt en muziek van One Duo


De vierde Zomerse Zaterdag (28 juli) staat in het teken van kunst, van Rembrandt welteverstaan. 

Om 14.00 uur wordt de jonge kunsthandelaar uit het roemrijke geslacht Six, Jan Six jr., geïnterviewd door journaliste en schrijfster Ronit Palache. Toen Jan Six het schilderij ‘Portret van een jonge man’ in de veilingcatalogus van Christie’s zag staan, wist hij het meteen: dat is een echte Rembrandt! Jan kocht het schilderij, maar moest toen de wereld overtuigen van zijn ontdekking. Hij schreef een boek waarin hij de lezer meeneemt op deze spannende ontdekkingstocht en waarin te lezen is hoe een jongensdroom werkelijkheid wordt. Samen met Ronit Palache komt hij zijn verhaal vertellen op de Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg van 28 juli. De toegang is gratis.

De muziek komt van One Duo die van 12.00 tot 13.30 uur hun mooie klassieke rocksongs brengen: tweestemmig gezongen en begeleid op gitaar.

De Wereldwinkel geeft deze dag 20% korting op Frida Kahlo-kussens en op de Rijkswachters: iedere Rijkswachter is gemaakt uit oude transportkisten die gebruikt werden bij het opslaan van kunstwerken tijdens de verbouwing van het Rijksmuseum. Het Leesteken staat met een kraam uitverkoopboeken met 50% korting en bij Koffie & Zo krijgt u 25% korting op koffie.

Zaterdag 28 juli, locatie: Zuidersteeg