Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg: Fietsen in Amsterdam, saxofoniste Sanne Landvreugd en een spraakmakende roman


Weer een prachtig programma op de Zomerse Zaterdag van 11 augustus! Voor de deur van PCS Fietsspecialist vertelt Roos Stallinga vanaf 11.30 uur over haar superleuke fietsgids ‘Ride with me Amsterdam’, met mooie fietsroutes door Amsterdam en vele verrassingen van de stad.

Vanaf 12.30 uur kunt u genieten van saxofoniste Sanne Landvreugd. Zij begon als jazzsaxofoniste, maar heeft ook met een bigband gespeeld die wereldmuziek maakt en is veelgevraagd bij literaire evenementen.

Schuif om 14.00 uur aan voor Het Leesteken bij Oscar van den Boogaard, auteur van de spraakmakende roman ‘Kindsoldaat’. In de roman claimt Van den Boogaard dat hij een onwettige zoon zou zijn van Prins Bernhard. Afgezien van of het waar is of niet, geeft het boek een mooi inkijkje in het wel en wee van een vooraanstaande, welgestelde familie in een kasteel op de Nederlands-Duitse grens. Het gaat ook over sterke vrouwen en over hoe de geschiedenis een familie kan verscheuren. Oscar van den Boogaard is een verteller die zijn verhaal illustreert met bijvoorbeeld prachtig oud speelgoed uit zijn bijzondere jeugd!

Bij de Wereldwinkel krijgt u als knipoog naar Prins Bernhard deze dag 20% korting op alle olifantenbeeldjes. Het Leesteken staat met een kraam uitverkoopboeken met 50% korting en bij Koffie & Zo krijgt u 25% korting op koffie.

Zaterdag 11 augustus, locatie: Zuidersteeg, gratis toegang