ZomerPurVak 2104: lekker actief in de Purmerendse zomervakantie


Ook deze zomer weer ZomerPurVak 2104 in Purmerend. Lekkker sportief en actief bezig zijn voor kinderen en jongerenDe laatste twee weken van de zomervakantie  is er in Purmerend weer de Spurd-ZomerPurVak. In verschillende wijken en in het Leeghwaterbad kun je dan lekker sportief spelen en sporten. De ZomerPurVak is er voor kinderen tot en met 12 jaar en voor jongeren vanaf 13 jaar. Er zijn ook ‘reizende’ attracties en clinics korfbal en rugby. De toegang is gratis, behalve voor het zwembad.

De Spurd-ZomerPurVak begint maandag 4 augustus en de laatste dag is vrijdag 15 augustus. Voor kinderen tot en met 12 jaar zijn er maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur sportieve activiteiten in verschillende sportzalen. In alle sportzalen staat een springkussen en kunnen de kinderen bijvoorbeeld voetballen en tafeltennissen. Op verschillende dagen en tijden zijn er ‘rondreizende’ attracties zoals het gladiatorspel 4×4 en het JOGG-Zweeds loopspel. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Tijdens deze ZomerPurVak verzorgen buurtsportwerkers van Spurd en vrijwilligers van de betreffende sportvereniging in verschillende sportaccommodaties in de eerste week clinics korfbal en in de tweede week clinics rugby.

Zeilen en kanovaren
De Spurd-sportbus staatin verschillende wijken met onder meer kano’s voor kinderen tot en met 12 jaar. Bovendien kunnen kinderen tot dertien jaar elke dag zeilen en kanovaren op het meertje aan de Gorslaan. De tijden zijn gelijk aan de openingstijden van de sportzalen.

Spurd-Leeghwaterbad
In het zwembad is er in verschillende baden van 12.00 uur tot 15.00 uur ZomerPurVak. Elke dag zijn er naast een groot aantal speelattributen ook wisselende sportieve activiteiten voor verschillende leeftijden zoals een spannend klimparcours boven water, een waterstormbaan en het JOGG-Zweeds loopspel. Ook zijn er spelletjes waarmee dag- en weekprijsjes zijn te winnen. Voor de ZomerPurVak in het Spurd-Leeghwaterbad betaalt de bezoeker de reguliere toegangsprijs: € 4,95 of woensdagmiddag € 4,45. Wie een ZomerZwemAbonnement 2014 heeft kan gratis meedoen aan de ZomerPurVak. Overigens kunnen de waterliefhebbers voor de toegangsprijs ook voor en na de Spurd-ZomerPurvak recreatief zwemmen.

Voor jongeren vanaf dertien jaar
Voor jongeren van 13 jaar en ouder is er vanaf maandag 4 tot en met donderdag 7 augustus en maandag 11 tot en met donderdag 14 augustus van 19.30 uur tot 22.00 uur ZomerPurVak in sporthal De Vaart in de Purmer-Zuid. Bovendien is er voor jongeren van dertien jaar en ouder vanaf maandag 4 tot en met vrijdag 8 augustus én maandag 11 tot en met vrijdag 15 augustus ZomerPurVak van 13.30 uur tot 16.00 uur in sportzaal De Gors bij het wijkwinkelcentrum. De toegang is gratis.

Programma Spurd-ZomerPurVak
Spurd verzorgt de ZomerPurVak in de sportzalen, met de sportbus en op het meertje langs de Gorslaan op verzoek en met subsidie van de gemeente Purmerend. Het volledige programma staat woensdag 30 juli op www.spurd.nl.