Zet REURING 2017 in de agenda


Het Reuring 2017 Festival beleef je van 22 t/m 25 juni in het Leeghwaterpark en in de binnenstad van Purmerend. Met theater op locatie, dans, muziek en straattheater uit alle windstreken. Verschillende artiesten zijn meerdere dagen te gast op het Reuring Festival, wat de ideale kans biedt om niets van het programma te hoeven missen.


Theater op Locatie

Het Reuring Festival presenteert met trots Theater op Locatie: Abdelhadi Baaddi, Nhung Dam, Ekaterina Levental en Asterions Hus. De kaartverkoop voor locatietheater start op 15 mei. Daarnaast worden er zaterdagmiddag verschillende optredens en voorstellingen gegeven in cafés op de Koemarkt van jong talent als MAN || Co, winnaars van de café theaterfestival Reuring- en jury prijs, De Barbaren, De Baron en anderen.

Straattheater

In het Leeghwaterpark en op de straattheaterdag biedt Internationaal straattheater van hoog niveau voor ieder wat wils met HURyCan, Cie Woest, Blaas Of Glory, Teatro Só, Joli Vyann & L’Eolienne en meer… In het amfitheater valt drie avonden achtereen te genieten van de Spaanse Joan Català. Hij maakt een zeer unieke, interactieve voorstelling met een combinatie van dans, theater en circus.

Reuring Kidz

De vrolijke Fiepbus met illustraties van Fiep Westendorp had vorig jaar pech, maar komt dit jaar vol met leuke doe-dingen. Poppenspeler Lejo “Dat vingerpoppetje met die oogjes” tovert met zijn handen allerlei vreemde wezens en bij Hakim is het iedere keer weer een verrassing waarmee hij komt aanzetten. De Hippe Gasten spelen met scheurende gitaren, beukende drums en een pompende bas popliedjes in een interactieve rockshow voor kinderen en hun ouders. Vergeet ook vooral niet om langs te gaan in de Spurd Kidz Funzone!

Het Zwoele groen

Het muziekpodium in het Zwoele Groen en de kampvuurplaats geven een intieme speelplek aan lokaal, regionaal en aanstormend talent. Absolute aanraders zijn Rabits at Top Speed en Micha Molthoff. Bovendien staan hier allemaal foodtrucks met bijzonder smakelijke en gezonde hapjes.

Oer-Hollands, Latin-Salsa en Tribute Night

Het Zwanenkoor met o.a. Willeke Alberti opent het hoofdpodium in het Leeghwaterpark dit jaar. Naast de typische Amsterdamse inhakers zingen zij een selectie uit de grote verzameling liedjes die ons land rijk is en dat moeten natuurlijk uit volle borst mee worden gezongen! De Reuring Salsa Avond op vrijdag en de Tribute Night op zaterdag in het Leeghwaterpark ontbreken ook dit jaar niet. Lisa Lois, winnares van X-Factor 2009, brengt op zaterdagavond een ode aan Adele. De Britse ster is zonder twijfel één van de succesvolste artiesten van onze generatie.

Reuring Cityslam

De line-up op de slotdag Reuring Cityslam mag er wezen met namen als Teske, Jonna Fraser, Rilan & The Bombardiers en, terug van weggeweest, De Jeugd van Tegenwoordig. Nog twee namen op het hoofdpodium worden binnenkort bekend gemaakt.

Zet dus met koeienletters REURING in de agenda! Meer weten? Bekijk het programma en de kaartverkoop voor locatietheater op www.reuring.com