Youth van regisseur Paolo Sorrentino in Filmhuis Purmerend


youth van sorrentino in fimhuis purmerendYouth (La giovinezza) is de nieuwe Engelstalige film van regisseur Paolo Sorrentino – die voor zijn succesfilm La grande bellezza de Oscar voor Beste Buitenlandse Film ontving. Deze bijzondere film draait binnenkort in Filmhuis Purmerend. Youth was geselecteerd voor de Official Selection van het Cannes Filmfestival 2015.

Michael Caine en Harvey Keitel spelen Fred en Mick, twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen vertoeven voor een lange rustgevende vakantie. Ze kijken terug op hun veelbewogen leven als respectievelijk componist/dirigent en regisseur, en geven ondertussen op humoristische wijze hun ongezouten mening over de levens van hun kinderen, de jonge studenten in Mick’s schrijversgroepje en de andere hotelgasten.

In tegenstelling tot Mick, die nog steeds werkt aan zijn laatste filmscript, is Fred ondertussen gepensioneerd en heeft geen enkel verlangen nog terug te gaan naar zijn muziek. Maar iemand met een hoog aanzien heeft er alles voor over om de grootmeester nog eenmaal zijn composities te zien dirigeren.

 

Te zien op zaterdag 30 januari (20.30 uur) en dinsdag 2 februari (13.30 en 20.30 uur) in Filmhuis Purmerend, Kerkstraat 11 (schuin tegenover de Purmaryn).

Reserveer snel via de website van het Filmhuis Purmerend.