Yesterday – met muziek van The Beatles, en met Ed Sheeran als zichzelf


Hoe zou de wereld eruitzien als niemand ooit van de muziek van The Beatles had gehoord? Je ziet het in de film Yesterday – met muziek van The Beatles, en met Ed Sheeran als zichzelf. te zin in Filmhuis Purmerend.

Singer-songwriter Jack treedt al jarenlang zonder veel succes op. Net als hij ermee wil stoppen gebeurt er iets uitzonderlijks. Wereldwijd valt korte tijd de stroom uit, waarbij Jack door een bus wordt aangereden. Als hij ontwaakt komt hij erachter dat er een paar dingen veranderd zijn: zo kent niemand The Beatles. Dankzij de ijzersterke liedjes van The Beatles krijgt hij een tweede kans op succes. Hij mag in het voorprogramma van Ed Sheeran spelen. Echter, het begint steeds meer bij hem te wringen. Scherpe satire op de muziekindustrie, en tevens een sprankelende, liefdevolle, originele en geestige film.

 

Hoe zou de wereld er uitzien als niemand ooit van de muziek van The Beatles had gehoord? Dat is het uitgangspunt van de sprankelijke film YESTERDAY. Singer-songwriter Jack Malik treedt al jarenlang zonder veel succes op in café’s. Net als hij ermee wil stoppen gebeurt er iets uitzonderlijks. Wereldwijd valt korte tijd de stroom uit, waarbij Jack door een bus wordt aangereden. Als hij ontwaakt komt hij erachter dat er een paar dingen veranderd zijn: zo kent niemand The Beatles. Dankzij de ijzersterke liedjes van The Beatles, die Jack als enige op de wereld kent, krijgt hij een tweede kans op succes. Uiteindelijk mag Jack in het voorprogramma spelen van Ed Sheeran, die zichzelf speelt met de nodige zelfspot.

YESTERDAY is een scherpe satire op de muziekindustrie, maar toch vooral een film over de liefde. Op een originele en geestige manier; een beetje zoals een klassieke song van The Beatles. – Yesterday – Danny Boyle, Verenigd Koninkrijk / Rusland / China, 2019, 112’

 

Draaidagen: Zaterdag 26 oktober 2019. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Dinsdag 29 oktober 2019. Aanvang 13.30 en 20.30 uur. Zaal open resp. 13.30 en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/347/17/yesterday