Workshopweekend Cultuurhuis Wherelant


docent zilverklei Mirjam van Golverdingen in cultuurcentrum wherelant in purmerendIn het weekend van 12 en 13 december kunt u bij Cultuurhuis Wherelant weer inspirerende workshops van een hele dag volgen zoals sieraden maken met zilverklei, keramiek en fotografie. 

De prijs varieert tussen de € 66,- en € 77,- en is inclusief lunch. Een leuke activiteit om alleen naar toe te gaan, cadeau te doen of samen met vrienden, collega’s of familie te beleven.

Sieraden maken met zilverklei
Met zilverklei is het voor iedereen mogelijk om een eigen zilveren sieraad te maken. De klei ziet eruit als gewone klei, maar bestaat uit kleine zilverdeeltjes, bindmiddel en water. Het kneedbare zilver is gemakkelijk te vormen en geeft eindeloos veel mogelijkheden bij het maken van uw eigen sieraden. Na afloop van de workshop gaat iedereen met een puur zilveren sieraad naar huis dat u zelf kunt dragen of cadeau kunt tijdens de feestdagen. Deze workshop wordt gegeven op zondag 13 december van 10.00 – 16.00 uur. De zilverklei rekent u apart af bij de docent, de kosten hiervoor zijn afhankelijk van het gewicht.

Fotografie
Leer in één dag uw digitale camera goed begrijpen en (nog) mooiere foto’s maken. Een spoedcursus waarbij u alle basisvaardigheden van het digitaal fotograferen leert. Voor deze workshop heeft u een eigen fotocamera nodig (compact of spiegelreflex) waarop sluitertijd en diafragma zelf in te stellen zijn. Datum: zaterdag 12 december van 10.00 – 17.00 uur.

Keramiek
Tijdens deze workshop gaat u werken met drie kleuren klei die mooi met elkaar combineren. U leert onder andere marmeren, patronen maken en tekeningen inleggen. Het wordt een dag waarbij men gaat spelen en experimenteren met klei en kleur. Wat iedereen uiteindelijk maakt is vrij. Het kan een schaal zijn, een abstract object, iets voor aan de wand of bijvoorbeeld een vogelhuisje voor in de tuin. Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De workshop wordt gegeven op zondag 13 december van 10.00 – 16.00 uur.

Inschrijven of meer informatie?
Wilt u zich inschrijven of meer informatie? Kijk dan op de website www.wherelant.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de administratie via telefoonnummer (0299) 434 777. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.