Workshopweekend bij Cultuurhuis Wherelant


In het weekend van 3 en 4 oktober kun je bij Cultuurhuis Wherelant in Purmerend weer inspirerende dagworkshops schilderen, fotografie en glasfusen volgen. De prijs varieert tussen de € 66,- en € 77,-  en is inclusief lunch. Een leuke activiteit om alleen naar toe te gaan, cadeau te doen of samen met vriend, vriendin of familie te ondernemen.

 Dagworkshop fotografie

Leer in één dag jouw digitale camera goed begrijpen en (nog) mooiere foto’s maken. Een spoedcursus waarbij je alle basisvaardigheden van het digitaal fotograferen leert. Voor deze workshop heb je een eigen fotocamera nodig (compact of spiegelreflex) waarop sluitertijd en diafragma zelf in te stellen zijn. Datum: zaterdag 3 oktober van 10.00 – 17.00 uur.

Dieren schilderen

Zondag 4 oktober van 10.00-16.00 uur geeft beeldend kunstenaar Annemarie Vink de inspirerende workshop Dieren Schilderen. Maak in 1 dag een schilderij van jouw favoriete dier. Allerlei vaardigheden die belangrijk zijn bij het maken van een schilderij zullen aan bod komen  zoals: goed kijken, kleur mengen, verhoudingen en richtingen zien, penseelgebruik. Er wordt gewerkt met acrylverf en op flinke formaten. Deze workshop is voor zowel beginnende als ervaren schilders.

Intens schilderen

Zaterdag 3 oktober geeft docente Wilma Caris wederom de succesvolle workshop Intens schilderen. De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden van 15 tot 85 jaar. Een hele dag heerlijk schilderen op groot en/of klein formaat onder begeleiding van een zeer ervaren docent. Beginners krijgen op een ontspannen manier allerlei beelden en technieken aangereikt waarmee zij kunnen experimenteren. Gevorderden krijgen begeleiding op basis van hun eigen niveau en wensen.

Glasfusen, uniek in de regio

Zaterdag 3 oktober kun je deelnemen aan de workshop glasfusen waarbij u een kunstwerk/voorwerp van (gekleurd) glas maakt. Bij glasfusen wordt gebruik gemaakt van de ‘smeltende glastechniek’, waarbij zachte, warme glasstukken van dezelfde kleur of van verschillende kleuren als het ware samensmelten. De prijs van deze workshop is exclusief materiaal, dit is afhankelijk van het verbruik en kan ter plekke bij de docent worden afgerekend.

Inschrijven voor een workshop?

Wil je je inschrijven voor één van deze workshops of meer informatie? Kijk dan op de website www.wherelant.nl. Je kunt uiteraard ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer (0299) 434 777. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.

Zie ook: