Workshops schilderen, fotografie en Tiffany bij Cultuurhuis Wherelant


Workshops schilderen, fotografie en Tiffany bij Cultuurhuis WherelantIn het weekend van 9 en 10 april kunt u bij Cultuurhuis Wherelant inspirerende workshops van één dag volgen zoals schilderen op muziek en schilderen in de voetsporen van grote meesters. Er is een leerzame workshop studiofotografie of u kunt de beroemde glastechniek Tiffany ontdekken. De workshops zijn inclusief lunch en worden gegeven in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.

Tiffany
Tijdens deze workshop maakt u kennis met de Tiffany-techniek. Er is ruime keuze aan gekleurd Tiffany glas dat u leert snijden, slijpen en solderen. Samen met de docent doorloopt u alle stappen van deze fascinerende techniek. Iedereen gaat aan het eind van de middag met een mooi werkstuk naar huis.

I got Rhythm

Tijdens deze muzikale teken- en schilderworkshop komen verschillende aspecten aan bod. De docent start met een presentatie, u gaat schetsen/schilderen en laat zich inspireren door muziek en beeldfragmenten. Na de lunch komt een saxofoniste live spelen, op de tonen van de muziek maken de deelnemers schetsen van de muzikante.

In de voetsporen van grote meesters

Heeft u altijd al eens een Van Gogh of Monet willen naschilderen of in de voetsporen van een hedendaagse schilder willen treden zoals Luc Tuijmans? Doe dan mee met deze inspirerende workshop waarbij u werkt op stevige formaten. Alles is mogelijk, van middeleeuwen tot de 21e eeuw, de basis is inspiratie en schilderervaring op doen.  De docent geeft veel persoonlijke begeleiding en schildertips.

Studiofotografie

Deze dagworkshop is gericht op fotografen met enige ervaring die hun werkgebied willen uitbreiden naar studiofotografie. Doel van de workshop is om leren om te gaan met professionele studioapparatuur. Ook aan het regisseren van een model wordt ruim aandacht besteed. Er doen maximaal 6 deelnemers mee zodat iedereen voldoende aandacht krijgt en ruim de gelegenheid heeft om zelf te fotograferen.

Inschrijven of meer informatie?

Wilt u zich inschrijven of meer informatie? Kijk dan op de website www.wherelant.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de administratie via telefoonnummer (0299) 434 777. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.