Workshops op Moederdag bij Cultuurhuis Wherelant


Tijdens het workshopweekend van 13 en 14 mei bij Cultuurhuis Wherelant kunt u meedoen met  diverse beeldende workshops. Maak bijvoorbeeld een sieraad of portret op zondag 14 mei (moederdag) of maak iets moois met Tiffany, speksteen of zilverklei. Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis.

 

Workshops zaterdag 13 mei

De Aboriginals maken prachtige kunstwerken met gekleurde stippenpatronen. Tijdens de workshop schilderen als een Aboriginal gaat u deze techniek toepassen op stenen en schijfjes hout.  De dagworkshop speksteen voor jong en oud is  voor iedereen v.a. 12 jaar die wil (leren) beeldhouwen in speksteen. Met  zilverklei maakt u een persoonlijk sieraad, dat kan een ring, oorbel of bijvoorbeeld een hanger zijn.  Bij de workshop Tiffany maakt u met deze bijzondere glastechniek een voorwerp naar tekening of naar eigen afbeelding. De workshops vinden plaats op zaterdag 13 mei.

Workshops zondag 14 mei (moederdag)

Een portret is een van de moeilijkste onderwerpen in de beeldhouwkunst, dus het wordt hard werken tijdens deze boeiende workshop waarbij u werkt naar levend model. Bij de workshop intens schilderen maakt u in één dag een schilderij waarbij de docent u persoonlijk begeleidt waardoor de workshop ook voor beginners heel geschikt is. Bij de workshop edelsmeden- maakt u kennis met een bijzonder onderdeel van edelsmeden: het ciseleren. Ciseleren is het met pons en hamer aanbrengen van tekeningen en vormen in plaatmetaal. Het is een oude techniek van de edelsmid die nog maar weinig wordt beoefend maar wel hele mooie resultaten geeft.

Inschrijven of meer informatie?
Voor inschrijven en meer informatie kijkt u op de website www.wherelant.nl of bel  (0299) 434 777.  U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.