Workshops op Moederdag bij Cultuurhuis Wherelant


Zaterdag 12 en zondag 13 mei  is het laatste creatieve workshopweekend  van Cultuurhuis Wherelant van dit seizoen. Zondag is het bovendien Moederdag, hoe leuk om dan samen met moeder een workshop te volgen of haar een workshop cadeau te doen. Alle deelnemers gaan naar huis met een persoonlijk gemaakt aandenken aan deze gezellige dag.

 

Familydance, aquarel, schrijven
Op zaterdagmiddag kun je met een groep (familie, collega’s, vriendinnen) een eigen dans bedenken voor bijvoorbeeld een huwelijk, jubileum of verjaardag.  Een korte workshop met veel plezier die geschikt is voor jong en oud.  Of maak in één dag een Leporello met aquarel, elke zijde krijgt een andere schilderijtje wat uiteindelijk resulteert in een prachtig vouwboek. Wil je een eigen tekst maken op een poster en daarbij een illustratie tekenen? Kom dan naar de dagworkshop Poster schrijven en illustreren.

 

Zondag 13 mei (moederdag)
In de middag maak je een persoonlijk mini magazine(Zine) waarbij woord en beeld in alle vrijheid gecombineerd worden. Het wordt een Zine van 8 pagina’s op A7 formaat. Wil je leren om mensen, figuren, gezichten, uitdrukkingen te tekenen? In de workshop ‘Mensen illustreren’ gaan we aan de slag met  figuren op een illustratieve manier. Een inspirerende workshop voor iedereen met of zonder tekenervaring. Heb je altijd al eens willen werken in hout en met gutsen, beitels en raspen? Kom dan naar de dagworkshop beeldhouwen in hout en maak je eigen beeld.  Je kunt je ook laten inspireren door het voorjaar bij de dagworkshop ‘Schilder licht en kleur in de lente’ waarna je met een vrolijk gekleurd schilderij naar huis gaat.

 

Inschrijven en meer informatie

Heb je interesse in één van deze workshops of wil je meer informatie?  Tot 7 mei kan men zich inschrijven via de website www.wherelant.nl of bel naar (0299) 434 777. Iedereen die zich later nog aan wil melden kan het beste even telefonisch contact  opnemen om te informeren naar de mogelijkheden.  Cultuurhuis Wherelant  is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.