Workshop Fun en Voeding voor ouders en kinderen


Elke twee weken in de EVEN weeknummers is er een activiteit voor moeders met kinderen van 12 jaar en jonger op zondagmiddag. Er wordt met elkaar thee en koffie gedronken en met elkaar gepraat over alles waar je je als moeder mee bezig kunt houden.

 

Vanuit deze middagen ontstaan soms thema’s voor workshops, waar ook andere ouders wat aan kunnen hebben. zondag 15 januari wordt zo’n thema behandeld. Van 12:30-15:30 is er een workshop Fun en Voeding voor ouders met kinderen van 12 jaar en jonger op het Kinderparadijs, Trimpad 4, te Purmerend.

De workshop Fun en Voeding is een leuke manier om goed om te gaan met voeding en ook je kind plezier te geven in het eten van gezonde voeding. De workshop wordt verzorgd door Melanie Klinkhamer, zij is diëtiste en door Floor Volker JOGG-regisseur (Jongeren Op Gezond Gewicht). De workshop bestaat uit twee gedeeltes. Eerst is er gelegenheid om samen met je kind te knutselen met groente en je krijgt tips mee voor gezonde cocktails. Het tweede gedeelte bestaat uit tijd voor de ouders, de kinderen gaan dan onder begeleiding apart van de ouders in een andere ruimte iets leuks doen.

Naar aanleiding van een peiling ontstonden er een aantal vragen, die tijdens deze workshop sowieso beantwoord zullen worden. Vragen zoals: Hoe laat ik mijn kinderen gezond eten?, Hoe ga ik om met een omgeving waarin kinderen steeds suiker/snoep wordt aangeboden? Wat is de beste volgorde voor een goede vertering van voedsel? Hoe krijg ik het voor elkaar dat de kinderen voldoende fruit en groenten eten en dat ze onbekende dingen proberen? Wat zijn goede multivitaminen? Welke voeding is goed voor mijn sportende kind? Wat zijn verantwoorde dranken om mee te nemen naar school, behalve zuivel? En hoe ga ik om met verschillende mensen die verschillende dingen zeggen over welke voeding goed is voor mijn kind?

Deelname aan de workshop is geheel gratis, we vinden het wel fijn als u zich van tevoren even aanmeldt, zodat we rekening kunnen houden met de benodigde boodschappen die wij van tevoren moeten halen. Aanmelden kunt u doen door te mailen naar. e.merks@clup.nl of door te bellen naar Edith, tel: 0628734911. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ook via deze weg terecht. Zoek ook de activiteit Moving Moms eens op via facebook, u kunt zich dan via de online groep ook nog aanmelden voor de activiteit. We hopen dat u allen klaar bent voor de gezonde en uitdagende workshop fun en voeding en wie weet ook zelf met goede ideeën aan komt. We maken er een gezellige middag van.