Wordt zonne-energie mogelijk voor alle inwoners van Purmerend?


logo gemeente purmerendHet plaatsen van zonnepanelen is goed voor het milieu. Maar niet iedereen kan zonnepanelen op zijn eigen dak plaatsen. Daarom wordt nu onderzocht of er voor die mensen zonnepanelen kunnen komen op het stadhuis van Purmerend.

Op woensdag 8 april zullen Mario Hegger, wethouder Duurzaamheid, en het bestuur van ‘Opgewekt in Purmerend’ een intentieovereenkomst ondertekenen met betrekking tot zonnepanelen op het dak van het stadhuis.

Het initiatief is bedoeld voor inwoners van Purmerend die wel zonnepanelen willen, maar deze niet op hun dak kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld omdat zij geen eigen huis hebben, omdat hun dak niet geschikt is of omdat ze niet beschikken over de benodigde financiële middelen voor eigen zonnepanelen. ‘Opgewekt in Purmerend’ (OiP) exploiteert de zonnepanelen. Deze bewonerscorporatie is eind 2013 opgericht en heeft tot doel inwoners van Purmerend te stimuleren tot het duurzaam opwekken van energie en het toepassen van energiebesparende maatregelen.

Haalbaarheidsonderzoek
Na het ondertekenen van de intentieovereenkomst voert OiP een haalbaarheidsonderzoek uit. Dit onderzoek richt zich op de technische, financiële en sociale haalbaarheid en op duurzaamheid. Als al deze onderdelen een positief resultaat opleveren, zal het gemeentebestuur instemmen met het beschikbaar stellen van het dak van het stadhuis.