Wiplala tinkelt in Filmhuis Purmerend


wiplala draait in het Filmhuis PurmerendOp zondagmiddag 15 februari draait het Filmhuis Purmerend de film Wiplala, een vrolijke avonturenfilm gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt uit 1957. Het boek gaat over een klein mannetje: geen kabouter maar een wiplala. Hij kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt…. Hij wordt bij toeval in het keukenkastje achter een pot pindakaas gevonden door het negenjarige zoontje van de familie Blom.  Wanneer hij per ongeluk het hele gezin net zo klein tinkelt als hij zelf is, begint een spannend avontuur over hele kleine mensen in een hele grote wereld. E vraag is natuurlijk: zullen ze ooit weer ‘normaal’ worden?

Wiplala is van de makers van o.a. Abeltje, Minoes, en Het Paard van Sinterklaas, met in de hoofdrollen Geza Weisz als Wiplala en Peter Paul Muller als Vader Blom.

Te zien op zondag 15 februari om 13.30 uur in Filmhuis Purmerend, Kerkstraat 11 (schuin tegenover de Purmaryn). Je kunt reserveren via de website van het filmhuis.