Winters Purmerend! Volop feest in de binnenstad


Winters Purmerend wordt een sfeervolle feestmaand in de binnenstad. Met een grote Kerstmarkt, een mooi verlichte ijsbaan op de Koemarkt en “Bourgondisch Purmerend” met overal lekker eten. Met ook nog een Wijnroute, Santa Run (en nog veel meer). Hieronder staat het programma.

Turn on the Lights!

Op 8 december om 18:00 uur start Winters Purmerend met Turn on the Lights. Dan worden op de Koemarkt de lichtjes aangestoken.

Winters Purmerend: de binnenstad wordt heel gezellig

IJsbaan op de Koemarkt

Van zaterdag 8 december tot zondag 6 januari kun je op de Koemarkt heerlijk schaatsen op een grote, sfeervol verlichte, ijsbaan van 30 bij 15 meter. Voor vijf euro per keer kun je hier iedere dag terecht. Hier wordt op 13 december ook een curling competitie gehouden. Dus vorm een team met je vrienden, buren, familie en collega’s en doe mee! SPURD en de IJs- en Inline skate club organiseren de hele maand verschillende demonstraties en instuiftrainingen.

Kerstmarkt Purmerend

De Kerstmarkt Winters Purmerend wordt de gezelligste Kerstmarkt boven het Noordzeekanaal. Zodra je de binnenstad van Purmerend nadert, zal het winterse gevoel je tegemoet komen. Drie dagen lang van 14 tot en met 16 december kunt u heerlijk struinen langs alle gezellige chalets en mooi versierde verkooppunten. Hier vind en beleef je alles dat het kerstgevoel compleet maakt.

Bourgondisch Purmerend

Bourgondisch Purmerend belooft een feest te worden voor de culinaire liefhebber. Veel restaurants, cateraars en delicatessenwinkels uit de omtrek zullen hun lekkerste producten aan de man en vrouw proberen te brengen. Drie dagen lang, van 21 tot en met 23 december, kunnen bezoekers hier genieten van de lekkerste happen, gerechten en/of mooie winterse bieren.

En nog veel meer

Maar er is nog veel meer te zien, te doen en te beleven. Blokhutten op de Koemarkt en de Kaasmarkt, de Wijnroute, de Santa Run, de Herdertjestocht, een Muzikale Winternacht, Purmerend Wenst Elkaar…. en nog veel meer.Kijk voor alle festiviteiten op www.winterspurmerend.nl.

 

PROGRAMMA WINTERS PURMEREND

8 december 

  • 18.00 uur- Turn on the lights- Koemarkt (Gratis)
  • 19.00 – 22.00 uur: Wijnroute Dubbele Buurt, Breedstraat, W.Eggertstraat, Kaasmarkt, Waagplein, Peperstraat, Padjedijk, Zuidersteeg, Kolkstraat (€12,- per persoon)

8 december – 6 januari

  • Schaatsen op de Koemarkt (5 euro per persoon per keer. Schaatshuur 3 euro)

14 tot 16  december

  • Kerstmarkt op de Koemarkt, Kaasmarkt, Breedstraat en Winkelcentrum Eggert (gratis)

13, 20 en 27 december en 3 januari

  • Curling competitie op de Koemarkt (25 euro per team)

21 – 23 December

  • Bourgondisch Purmerend- Koemarkt, Kaasmarkt en Winkelcentrum Eggert

21 december

  • Muzikale winteravond(gratis)

23 december

  • Herdertjestocht(Stadje)

1 januari 2019

  • 15.00 tot 18.00 uur – Purmerend wenst elkaar. Met heel veel muziek, gezelligheid en heerlijk eten en drinken. Ook de horecagelegenheden zijn open. Met als klapper Wolter Kroes!

 

Programma op de IJsbaan

Omdat er zoveel te doe is is een apart programma van de ijsbaaan op de Koemarkt.