Win een kaartje voor het Filmhuis met een foto van je kat


Heb je een KAT en hou je van films? Zet een foto van je kat bij de Facebookpagina van het Filmhuis  en maak kans op VRIJKAARTJES voor de mooiste films! De actie hoort bij de film A STREET CAT NAMED BOB, een heerlijke feelgood-movie over een Londense junk die probeert af te kicken. Een zwerfkat trekt bij hem in, hierdoor krijgt de jongen zijn levenslust weer geleidelijk terug. Een MUST voor kattenliefhebbers! 

Je kunt een foto van je kat plaatsen tot 14 maart.

Straatmuzikant en voormalig dakloze en verslaafde James Bowen vindt en verzorgt een gewonde rode kater, Bob. Bob wijkt niet meer van zijn zijde en vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en daklozenkrantverkoper. Dankzij Bob krijgt James zijn leven weer op de rit. Via You Tube worden de twee beroemd. Naar de bestseller en het autobiografische boek A street cat named Bob.

A street cat named Bob is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de straatmuzikant James Bowen. Na een moeilijke jeugd heeft Bowen een leven als dakloze achter zich gelaten en probeert hij af te kicken van zijn heroïneverslaving. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en besluit het dier te verzorgen tot hij beter is. Als Bob weer op eigen pootjes kan staan, blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Bob vergezelt hem naar zijn werk als straatmuzikant en verkoper van de daklozenkrant. Via Youtube worden de twee beroemd. Dankzij Bob lukt het Bowen uiteindelijk af te kicken en zijn leven terug op de rit te krijgen. Van het autobiografische boek A street cat named Bob werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. In de verfilming speelt Bob de kat zichzelf. 

Draaidagen: zondag 19 en dinsdag 21 maart. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 12.50 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/a-streetcat-named-bob/