Werkmiddag Beusebos


Werkmiddag beusebos purmerend 2Het is weer tijd voor een gezellige en nuttige werkmiddag in het Beusebos!  Laat de gemeente zien dat het bos waard is om behouden te blijven.  Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken en het bos weer wat mooier, schoner en toegankelijker te maken? Kom dan aanstaande zondagmiddag 14 juni naar het Beusebos en neem een rol vuilniszakken, handschoenen en schep mee!


Er zal iemand van de kerngroep aanwezig zijn om één en ander te coördineren. Klik hier om te lezen over de vorige werkmiddag. Je kunt je via Facebook  opgeven voor de werkmiddag .

Let op: 14 juni is dus de werkmiddag, zondag 21 juni is de Beusebos Belevenis (daarover later meer, meld je alvast aan op Facebook).

Over het Beusebos

Ten westen van de snelweg A7, ter hoogte van de afrit Purmerend-Zuid, ligt al zo’n 40 jaar een stuk natuur dat heeft kunnen uitgroeien tot een écht bos: Het Beusebos. Omdat er nauwelijks mensen kwamen is het een ideale plek voor de natuur geweest. Er leven tientallen soorten vogels en de biodiversiteit aan planten is enorm. Inmiddels biedt dit unieke stukje bos aan de westkant van Purmerend voor veel wandelaars een welkome afwisseling op het stadse karakter van hun omgeving. Begrijpelijk want het Centrum en Weidevenne kennen als enige wijken van Purmerend geen eigen park!

Beusebos bedreigd

De gemeente heeft echter andere plannen voor dit mooie gebied. Er is sprake van een bedrijventerrein, een hotel, een autoboulevard. Er is geld beschikbaar gesteld om onderzoek te doen naar een andere bestemming van het Beusebos. De klankbordgroep Red het Beusebos maakt zich hard voor behoud van dit mooie stuk natuur en bestaat uit een samenwerkingsverband tussen buurtbewoners en verschillende organisaties:

  • Milieudefensie Waterland
  • IVN (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid)
  • NIVON
  • Stichting Behoud Waterland