Werkmiddag Beusebos op belangrijk moment


Werkmiddag in het Beusebos in PurmerendHet Beusebos (tegenover Neckslag en de Karwei) is onderdeel geworden van een politieke strijd. De gemeente Purmerend wil het verkopen een hotelketen (met andere woorden: het bos wordt gekapt), maar steeds meer Purmerenders ondekken dit unieke stukje natuur binnen de gemeentegrens. Tijdens een werkmiddag werd het bos opgeknapt. Want hoe meer mensen er komen, hoe groter de druk op de politiek om dit bos te sparen. Een kleine fotoimpressie… (Oh ja: en stuur ook even de onderstaande voorbeeldbrief naar de gemeente).

beusebos purmerend 2
beusebos purmerend 4
beusebos purmerend 3

beusebos purmerend 5

Stuur deze (voorbeeld)brief naar de gemeente!

Onderstaande tekst is beschikbaar om te kopiëren naar een e-mail aan alle raadsleden. Stuur je mail naar griffie@purmerend.nl

Beste raadsleden,

Ten westen van de snelweg A7, ter hoogte van de afrit Purmerend-Zuid, ligt al zo’n 40 jaar een stuk natuur dat heeft kunnen uitgroeien tot een écht bos: Het Beusebos. Omdat er nauwelijks mensen kwamen is het een ideale plek voor de natuur geweest. Er leven tientallen soorten vogels en de biodiversiteit aan planten is enorm. Inmiddels biedt dit unieke stukje bos aan de westkant van Purmerend voor veel wandelaars een welkome afwisseling op het stadse karakter van hun omgeving. Begrijpelijk want het Centrum en Weidevenne kennen als enige wijken van Purmerend geen eigen park!

Ik mail u om u te laten weten dat ik het Beusebos wil behouden. Naast dat ik ruimte voor de natuur belangrijk vind geniet ik ook van het groen in mijn omgeving. En bovendien zuivert het bos de lucht en leef ik daardoor gezonder!

Ik leef graag in een stad die zorgt voor het groen, die geen bomen kapt maar ruimte maakt voor natuur in de stad. Daarom kies ik voor het Beusebos en vraag ik u dat ook te doen. Ik hoop dat u als  volksvertegenwoordigers naar mij wilt luisteren.

Vriendelijke groet,

(Jouw naam)

Klankbordgroep

De klankbordgroep Red het Beusebos maakt zich hard voor behoud van dit mooie stuk natuur en bestaat uit een samenwerkingsverband tussen buurtbewoners en verschillende organisaties:

  • Milieudefensie Waterland
  • IVN (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid)
  • NIVON
  • Stichting Behoud Waterland