Weergaloze Birdman in Filmhuis Purmerend


Birdman in Filmhuis Purmerend 600De acteur die vroeger ‘Birdman’ speelde zit op een dood spoor in zijn carrière. Nu wil hij nog één keer iets maken wat ertoe doet… Een Oscarwinnende film met Michael Keaton als de extravagante, geplaagde acteur die niet helemaal meer in staat is om waan en werkelijkheid uit elkaar te halen. Binnenkort in het Filmhuis Purmerend.

Net als zijn filmpersonage Birdman beleefde hoofdrolspeler Michael Keaton zijn hoogtijdagen in de jaren negentig als Batman. Hij maakt nu een spectaculaire comeback en speelt de beste rol uit zijn carrière. De film lijkt gemonteerd in één lang shot, als in een toneelstuk, waar fictie en realiteit vloeiend door elkaar heen lopen.

Birdman is de grote winnaar van de 87ste jaarlijkse Academy Awards; de film won vier Oscars, onder andere voor beste film en regisseur.

Op 18 april (avond) en 21 april (middag en avond) in Filmhuis Purmerend, Kerkstraat 11 Purmerend (schuin tegenover de Purmaryn). Reserveren kan via de website van het Filmhuis Purmerend.