Weer plek voor nieuwe leden bij Scouting


Zoe Chloe Laura scouting padvinderij PurmerendGoed nieuws: er is eindelijk weer plek voor Bevers en Welpen bij Scouting in Purmerend! Op de foto van een Bever (Zoë, rode blouse – zij gaat nu door naar de Welpen), een Welp (Chloë, groene blouse) en een bijna-Welp (Laura, zusje van Chloë).

Als straks de scholen weer beginnen betekent dat ook de start van het nieuwe seizoen voor vele verenigingen in Purmerend. Zo ook voor Scouting Purmerend. Na de supergeslaagde zomerkampen in de eerste week van de vakantie, beginnen de Scouts weer op zaterdag 22 augustus met een gezamenlijke Seizoensopening. Daarna starten de verschillende leeftijdsgroepen weer met hun wekelijkse opkomsten.

Bevers, Welpen, Scouts en Explorers

Na de zomervakantie heeft Scouting Purmerend weer een aparte groep voor leden van 15 tot 18 jaar: de RSA Explorers. Dat betekent dat er nu voor alle jeugd tussen 5 en 18 jaar een kans is om mee te doen met Scouting. Van 5 tot 7 jaar zijn dat de Bevers, van 7 tot 11 jaar de Welpen, van 11 tot 15 jaar de Scouts en nu dus van 15 tot 18 jaar de Explorers.

Nieuwe Welpengroep (7-11 jaar): jongens en meiden welkom!

Omdat Scouting Purmerend kampte met flinke wachtlijsten bij de twee Welpengroepen (woensdag en zaterdag) is hard gezocht naar vrijwilligers voor een derde Welpenhorde. Dat is gelukt: vanaf 28 augustus is er ook een Welpengroep op vrijdagmiddag, van 16.00 tot 18.00 uur. Voor deze groep kunnen zich nieuwe leden aanmelden.

Ruimte voor nieuwe Bevers (5-6 jaar)

Ook bij de jongste leeftijdsgroep is ruimte voor nieuwe leden. Een flinke groep Bevers stroomt op 22 augustus door naar de Welpen. Daardoor is er plek voor nieuwe jongens en meisjes van 5 of 6 jaar die graag elke week andere leuke dingen doen en avonturen beleven. De Bevers komen bij elkaar op zaterdag van 11.30 uur tot 13.00 uur.

Nieuwe Bevers en Welpen kunnen aangemeld worden met een email naar info@scoutingpurmerend.nl. Meer informatie is te vinden op de website van de Scoutinggroep: www.scoutingpurmerend.nl.