Weekendworkshops bij Cultuurhuis Wherelant


Het workshopweekend van 9 en 10 december bij Cultuurhuis Wherelant staat weer bol van creatieve workshops. Er kan getekend en geschilderd worden, gewerkt met speksteen, een sieraad gemaakt in zilverklei, kunstige kerstversieringen gemaakt, gevild en nog veel meer.
Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis. De workshops zijn laagdrempelig en gezellig, met voor de dagworkshops een gezamenlijke lunch. Er is nog plaats bij de volgende workshops:

 

Zaterdag 9 december: Schilderen als de Aboriginals en schilderen als Titiaan

De Aboriginals maken prachtige kunstwerken met gekleurde stippenpatronen. Wij gaan deze techniek toepassen op stenen en schijfjes hout. Ook kan je een voorwerp van huis meenemen om te bewerken

De 16de eeuwse Venetiaanse schilder Titiaan werket met een spel van licht en donker, van warme en koele tinten. Met een kwast, een doekje of je vingertoppen proberen wij zijn stijl te benaderen. Lekker losjes, zonder veel details.

Zondag 10 december: Schilderen als Cobra, vachtvilten of kunstig kerststuk

Ook zondag mogelijkheden om te schilderen bij Experimenteel Cobra, Een workshop voor deelnemers die graag groot willen schilderen en vrij, spontaan en experimenteel  willen werken. Zonder  te veel conventies.

Iets heel anders is het stoere vachtvilten. Je leert uit versgeschoren vachten een stoer stuk vilt te maken. We werken met wol van diverse (locale) schapenrassen, voorgeselecteerd, maar nog puur natuur.

Wie helemaal in de sfeer wil komen van de aankomende feestdagen: Kunstig Kerststuk is een heerlijke workshop om nu eens echt hele eigen en eigenzinnige kerstdecoraties te maken!

 

Inschrijven of meer informatie?
Voor inschrijven en voor  informatie over de overige weekendworkshops op 9 en 10 december kijkt u op de website www.wherelant.nl of bel  (0299) 434 777.  U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.  De workshopweekends zijn een terugkerend evenement dat elk 2e weekend van de maand plaats vindt tijdens het cursusseizoen.