Weekend vol workshops bij Cultuurhuis Wherelant


Het workshopweekend van 10 en 11 februari bij Cultuurhuis Wherelant biedt een grote variatie aan creatieve, expressieve workshops van beeldhouwen en schilderen tot edelsmeden en leer bewerken. Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis. De workshops zijn laagdrempelig en heel geschikt om alleen of samen met een vriend(in) te ondernemen.

 

Boetseren, leer bewerken, schilderen, schrijven, styling en sieraden maken
Met  zilverklei kunt u een hele dag werken aan een persoonlijk sieraad voor uzelf of om cadeau te geven. Liever een dagje schilderen? Kom dan naar de workshop model in pastel en leer werken met de technieken die passen bij dit mooie materiaal. Door een kleuren- en een figuuranalyse weet u na het volgen van de workshop imagostyling precies wat u het beste staat en welke outfits het beste in u naar voren halen!  In de middag kunt op ambachtelijke wijze  (zonder naaimachine) een kleine tas van tuigleer maken. Altijd al eens naar model willen werken?  Dat kan bij de boetseerworkshop waarbij u een middag de tijd heeft om een studie te maken naar een naaktmodel. Neemt u liever de pen ter hand?  Doe dan mee met verrassende en creatieve schrijfoefeningen en schrijf een prachtig zelfportret.

Edelsmeden, schilderen, art journal en beeldhouwen

Zondag biedt de mogelijkheid om te schilderen bij experimenteel Cobra. Een workshop voor deelnemers die vrij, spontaan en experimenteel  willen werken zonder  te veel conventies. Wilt u liever vijlen, zagen of boren? Kom dan een beeld maken van speksteen en ontdek hoe eenvoudig dit mooie materiaal zich laat bewerken. U kunt ook een dag kennismaken met de traditionele edelsmeed-technieken en een eigen zilveren sieraad maken van  ontwerpen tot uitvoering. In de middag kunt u meedoen met de workshop Art Journal. Dit is het beste te beschrijven als een visueel dagboek of een schetsboek.

Inschrijven of meer informatie?
Voor inschrijven en informatie kijkt u op de website www.wherelant.nl of bel  (0299) 434 777.  U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.  De workshopweekends zijn een terugkerend evenement dat elk 2e weekend van de maand plaats vindt tijdens het cursusseizoen. De dagworkshops zijn altijd inclusief een gezellige lunch.