Water als dans, dans als water


druppelsopdedijk dans 640Op zondag 5 juni is Druppels op de Dijk in Purmerend te zien: een krachtige, visuele dansvoorstelling waarbij het water voelbaar is.

Vloeibaar, zacht, ruig en verwoestend. Het water dat dijken kan vernietigen en mensenlevens kan nemen. Het water dat de mens probeert te beheersen om hopelijk nooit meer overgeleverd te zijn aan de krachten van de natuur.
Ook zien we in deze voorstelling de mens. Beheerst, beschaafd. Met omgangsvormen en regels. Maar ook de mens heeft zo zijn diepe ontembare natuur.
Zondag 5 juni, 14 uur in de Lutherse kerk, Hoogstraat 8 in Purmerend. Kaarten reserveren kan via www.druppelsopdedijk.nl
Druppels op de Dijk is gebaseerd op de stormvloed die 100 jaar geleden grote delen van Noord-Holland onder water zette. Madieke van Beek maakt de voorstelling in samenwerking met een groep amateur- en semiprofessionele dansers. De dansers komen uit de verschillende dorpen en steden die toen onder water stonden. Druppels op de Dijk is onderdeel van 100 jaar Droge Voeten.