WandelVrienden zorgen voor mooie wandelpaden


Landschapsbeheer Friesland Texel, wandelen

Nergens in Nederland is het landschap zo afwisselend als in Noord-Holland, met zijn strand, duinen, polders en bossen. Dankzij een groot netwerk aan goed gemarkeerde wandelpaden kun je er heerlijk wandelen . Vanaf nu is het mogelijk als WandelVriend bij te dragen in het onderhoud van wandelpaden. 

Voor goed onderhoud van wandelpaden is jaarlijks veel geld nodig. Iets wat niet vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld voor het maaien van paden over dijken. Of het vervangen van kapotte overstapjes, routemarkeringen en trekpontjes. Dankzij goed beheer komen wandelaars onderweg niet voor verrassingen te staan. WandelVrienden van Noord-Holland helpen mee om deze voorzieningen in topconditie te houden. Als WandelVriend betaal je minimaal € 10. Dit bedrag wordt in een wandelfonds gestort waaruit het onderhoud van wandelpaden wordt gefinancierd. Als WandelVriend ontvang je altijd als eerste de nieuwste wandelroutes.

WandelVriend

WandelVriend is geïntroduceerd bij de wandelaars van de Plus Wandel4Daagse Alkmaar. De eerste 500 wandelaars die  WandelVriend worden, krijgen een exclusief welkomstgeschenk: de nieuwste ANWB-wandelkaart van westelijk Noord-Holland en een pin voor op de rugtas. Als WandelVriend ontvang je regelmatig de laatste tips en de allernieuwste wandelroutes van dé route-experts van Noord-Holland. WandelVriend is geen lidmaatschap. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.landschapnoordholland.nl/wandelvriend.

Initiatief

WandelVriend is een initiatief van Landschap Noord-Holland en Recreatie Noord-Holland. Samen beheren en ontwikkelen zij wandelpaden en –routes door de gehele provincie. Voorbeelden zijn het Wandelnetwerk Noord-Holland, Waddenwandelen, Noord-Hollandpad en Foodwalks. Op regelmatige basis ontwikkelen de experts van beide organisaties nieuwe routes.