Vulkanen in de Taborkerk Purmerend


Op zaterdag 2 november 2019 houdt de geologische vereniging Amathysta weer haar jaarlijkse mineralen en fossielen beurs. Dit jaar voor het eerst in de Taborkerk te Purmerend.  Elk jaar is er een tentoonstelling met een wisselend thema. Deze keer gaat het over vulkanen. Wat komt er allemaal uit een vulkaan?

In de nieuwe ruimte worden schitterende mineralen tentoongesteld zoals geode’s uit Brazilië, Mexico en Duitsland, agaten uit basalt en rhyoliet en prachtige zeolieten uit Poona. Ook zijn er verschillende vulkanische producten te zien.

De beursbezoekers kunnen eveneens lezingen bijwonen. Deze duren ongeveer 20 minuten, de tijden worden op de beurs aangegeven,

De onderwerpen van de lezingenzijn:
Vulkanen uitbarstingen en lava. met spectaculaire beelden!
Mineralen uit de basalten van Poona India.
Agaten uit rhyoliet en basaltlava.

Maar er is nog veel meer te beleven.

Speciaal voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals schatgraven, edelstenen zoeken, haaientand zeven en als klap op de vuurpijl: goud delven! De leden van de slijpgroep van Amathysta demonstreren ter plekke het bewerken van stenen en mineralen tot prachtige sierobjecten
De werkgroep Geologie geeft informatie over mineralen en fossielen als hobby en over geologie in het algemeen.

Daarnaast vertellen bestuursleden u alles over het lidmaatschap en de activiteiten van de vereniging. Uiteraard kunt u ter plekke lid worden en van een speciale beurs aanbieding gebruik maken. In de grote zaal zal een groot aantal standhouders, voor elk wat wils, mineralen, fossielen, edelstenen, sieraden en schelpen te koop aanbieden.

De Beurs en tentoonstelling worden gehouden op:
Datum: zaterdag 2 november 2019
Plaats: Taborkerk, Maasstraat 2 te Purmerend.
Openingstijden: van 10.00 tot 16.00 uur
Entree::  € 2,50- (kinderen tot 12 jaar en leden Amathysta € 1,50)