Vr. 25 april: KoningsavonT event in P3!


KoningsavonT event p3 Purmerend

De eerste de beste Koningsavond slaan Pop- & Cultuurpodium P3 en Theater De Verbeelding de handen ineen voor het KoningsavonT Event. Purmerenders zijn uitgenodigd om het ultieme Koningslied te maken of een ludieke toespraak te bedenken voor Willem Alexander en Maxima. Het koninklijk paar wordt zaterdag 26 april in Graft-De Rijp ontvangen. Het koningspaar is uitgenodigd de avond daarvoor het feest Purmerend Spant De Kroon in de drie zalen en de foyer van P3/De Verbeelding mee te maken. Mocht hun drukke agenda dit verhinderen dan zorgen ze voor waardige vervanging. Met 1 kaartje kun je alle optredens meemaken.

Grote zaal vanaf 21.30 uur:
DJ Berry van Diepen
The Fifties – feestband
The Regulators – feestband
DJ Berry van Diepen

Kleine zaal vanaf 20.00 uur:
Hollands Glorie (theatraal liedjesprogramma)
Koningstoespraak / Koningslied
ER Studio met Koningsdans
Hollands Glorie
Koningstoespraak / Koningslied
ER Studio met Koningsdans
Hollands Glorie

Theaterzaal vanaf 20.00 uur:
Marcel Kapteijn
Lidi & Therese
Herb’s Excellent Adventure
Marcel Kapteijn

Foyer vanaf 19.30 uur:
Theatrale acts door Purmerends Palet & Troonmomenten.

The Fifties – Grote Zaal
Onvervalste rock ‘n’ roll, blues and popsongs uit de 50’er en 60’er jaren aangevuld met eigen nummers. De voetjes gaan automatisch van de vloer wanneer The Fifties nummers spelen als: Blue Suede Shoes, That’s Allright Mama, Shake, Rattle and Roll, Hound Dog, Let’s Twist Again en Hello Josephine.

The Regulators – Grote Zaal
Eind jaren 50 werd in Kingston, Jamaica een compleet nieuwe muziekstijl geboren: ska. Een swingende mix van Jamaicaanse volksmuziek en rhythm & blues, met invloeden van soul, gospel en jazz. Ska veranderde, maar een aantal bands bleven de traditionele Ska spelen, zo ook The Regulators. Sinds de band eind jaren tachtig door een vriendengroep werd opgericht is ieder optreden een feestje waar de ska van weleer herleeft.

DJ Berry van Diepen – Grote Zaal
Huis DJ Berry van Diepen weet met de keuze uit zijn collectie vinylplaten altijd de juiste sfeer neer te zetten en het publiek warm te draaien voor de concerten. Aansluitend aan de live programmering weet hij als geen ander de sfeer perfect vast te houden.

Marcel Kapteijn – Theaterzaal
Marcel Kapteijn trakteert ons op 2 sets (de eerste keer om 20.00 uur) met lekker in gehoor liggende nummers van zijn recente album Driftwood, dat hij zondag 13 oktober jl. met veel plezier presenteerde in P3. Een semi-akoestisch theaterconcert, waarvoor hij belooft ook nooit eerder vertolkte nummers en een enkele cover te spelen, samen met collega klompenmaker Sander Schuurman op gitaar en Nico Dobber op percussie. Een kleine toevoeging aan het optreden blijft nog een verrassing!

Herb’s Excellent Adventure- Theaterzaal
Ongelofelijk maar waar Herb’s bestaat in mei 20 jaar. Op koningsavond speelt de band een semi-akoestische set van drie kwartier, waarin zij haar gevarieerde repertoire van alternatieve pop tot duistere melodieuze rock op een geheel andere manier benadert. Speciaal voor de gelegenheid wordt de formatie uitgebreid met enkele bijzondere gastmuzikanten.

Lidi & Therese – Theaterzaal
Ze zijn energiek, vrolijk, en genieten van wat ze doen.
Een jong akoestische duo met een sterk karakter, je herkent ze aan de 2 gitaren en de sing-en songwriter stijl.

Hollands Glorie – Kleine zaal
Ex-NKT-ers Liza van Zeijderveld en Mitch Blaauw staan op eigen benen. Ze timmeren sinds kort als duo aan de weg met een muzikale show met vleugje cabaret. In Hollands Glorie brengen ze met verve Nederlandse klassiekers van Dorus, Wim Sonneveld tot Conny Stuart.

ER Studio – Kleine zaal
Dansers van de bekende Purmerendse dansschool ER Studio brengen een speciaal voor het KoningsAvonT Event gemaakte koningsdans.

Purmerends Palet – Foyer
Laat u verrassen in de foyer door theatrale acts en liedjes met een koninklijk tintje. Purmerends Palet is een samenwerkingsverband van zeven Purmerendse toneelverenigingen. Tijdens de Koningsavond zul je met name spelers van Puik en het Purmerender Stadstoneel in actie zien. Vincent Albers geeft iedereen een majesteitelijke ontvangst.

M E E D O E N

Toespraak voor de Koning
Enkele bezoekers van de avond mogen de koning en de koningin persoonlijk toespreken. Omdat Willem-Alexander en Maxima nadrukkelijk een moderne invulling van het koningschap nastreven stellen ze het op prijs niet door hoogwaardigheidsbekleders maar door vertegenwoordigers van ‘het gewone volk’ te worden toegesproken. Inzenden kan nog t/m 20 april, maximaal 400 woorden. Stuur je tekst ter beoordeling naarDichterskring Waterland t.a.v. Ger Belmer

Het Nieuwe Koningslied
Een aantal bezoekers mag het koninklijk paar toezingen met een heus koningslied. Kan dat? Het maken van een goed koningslied? Natuurlijk! Wij zijn ervan overtuigd dat dit kan. Inzenden kan nog t/m 20 april. Als je deze uitdaging aanneemt stuur dan een liedtekst, mp3, ingezongen cd e.d. naar