Voorproeven bij Bibliotheek tijdens Cultuurparade Purmerend


Zondag 15 september op 8 locaties in Purmerend kan jong en oud voorproeven van alles wat er het komend seizoen te doen is op het gebied van (amateur) kunst, dans, muziek, theater. Ook de Bibliotheek Purmerend laat zien wat ze te bieden heeft. De Bibliotheek Purmerend is van september tot en met maart iedere zondag van 12.00 – 16.00 uur open.

Kijk! Er zweven hier gedichten om je heen! – Tijdens de openingstijden –Plek; hele Bibliotheek

Gedichten willen niet altijd in boeken wonen. Soms vliegen ze liever vrij rond. Met de app Wolk kun je ze in de Bibliotheek zien en lezen. Je staat ineens in een wolk van poëzie! Download Wolk gratis bij Google Play of in de App Store. Scan het beeld in de Bibliotheek en stap op jouw wolk.

Wolk de gedichten app kun vanaf de Cultuurparade tijdens de openingstijden van de Bibliotheek gebruiken.

Thea Taal; Prinsen en Prinsessen – Start 13.00 uur Plek 1e etage Bibliotheek

Thea Taal komt samen met haar knuffelaap meneer Apenstaartje naar de Bibliotheek Purmerend om met kinderen van 4 t/m 8 jaar te lezen, te knutselen en te zingen. Iedere maand is er een ander thema en deze eerste zondag is het thema Prinsen en Prinsessen. Thea Taal komt zelf verkleed als prins en hoopt dat de kinderen zich ook zullen verkleden.

Thea Taal is iedere 1e zondag van de maand.

Escape room en Spellenmiddag – Tijdens openingsuren – Plek 2e etage Bibliotheek

In samenwerking met Mark Hoeppe van Spellen Event Purmerend is er weer een super spannende escaperoom gemaakt waarin je binnen 20 minuten met behulp van boeken, slimheid en parate kennis de kraak van de eeuw kunt zetten. Ook zijn er leuke, spannende en vooral geen kinderachtige spellen te spelen. Niet digitaal maar rond de tafel met andere liefhebbers.  (vanaf 14 jaar).

Spellenmiddag is iedere 2e zondag van de maand.

Prentenboek & Yoga – Start 15.10 uur – Plek 1e etage Bibliotheek

De Bibliotheek laat zien hoe leuk en verrassend voorlezen aan peuters is en wat je nog meer kunt doen om spelenderwijs taal te ontdekken. Prentenboek & Yoga is een knusse voorleesactiviteit voor kindjes van 2 tot 4 jaar en hun (groot)ouders. Er wordt voorgelezen maar daarna gaan de kinderen het verhaal bewegen onder leiding van yogadocent Jacqueline Huiberts.

Prentenboek & Yoga is iedere 3e zondag van de maand.

Vrouwenensemble Waterland – 14.30 -14.50 uur – begane grond Bibliotheek

Onder leiding van dirigent en inspirator Lorenzo Papolo zingt het Vrouwen Ensemble Waterland hoofdzakelijk klassiek repertoire (in de breedste zin van het woord).

Optreden i.k.v Cultuurparade Purmerend

Toegang is vrij! De Bibliotheek Purmerend is gevestigd aan de Waterlandlaan 40. Kijk voor meer activiteiten en openingstijden op www.bibliotheekwaterland.nl