Voorlezen en liedjes zingen in de bieb met de baby op schoot


Voorlezen aan baby’s, kan dat? Baby’s kunnen meer dan de meeste mensen denken. Al vanaf de eerste dag luistert een baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. BoekStart speelt daar op in door het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Kinderen die veel woorden horen als ze jong zijn, hebben een vliegende start. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby al worden voorgelezen, het later beter doen op school.

 

Voor alle jonge ouders, maar ook voor opa’s en oma’s, organiseert Bibliotheek Waterland iedere maand gezellige bijeenkomsten in de Bibliotheek Purmerend op zaterdagochtend. Een half uurtje Babysoos voor baby’s met een ouder of grootouder. Men kan uitgebreid vragen stellen en de Bibliotheek laat geschikte boekjes zien en geeft tips over voorlezen.

De eerstvolgende Babysoos is op zaterdag 5 september van 10.30 – 11.00 uur. Het adres van de Bibliotheek is Waterlandlaan 40 te Purmerend. Om mee te kunnen doen kun je een gratis plek reserveren via www.bibliotheekwaterland.nl/boekstart. 1 kaartje is voor een kind plus volwassenen.

Meer activiteiten van de Bibliotheek op www.bibliotheekwaterland.nl.