Voorlezen en liedjes zingen met de baby op schoot in Bibliotheek Purmerend


Logo bibliotheek waterland purmerendVoorlezen aan baby’s, kan dat? Baby’s kunnen meer dan de meeste mensen denken. De eerste Babysoos in de Bieb is in ieder geval op zaterdag 10 september…

Al vanaf de eerste dag luistert een baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. BoekStart speelt daar op in door het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Kinderen die veel woorden horen als ze jong zijn, hebben een vliegende start. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby al worden voorgelezen, het later beter doen op school.

Voor alle jonge ouders, maar ook voor opa’s en oma’s en andere opvoeders, organiseert Bibliotheek Waterland twee keer per maand gezellige bijeenkomsten in de Bibliotheek Purmerend op zaterdagochtend. Een uurtje Babysoos voor baby’s met hun ouders of grootouders. Gezellig voorlezen en liedjes zingen met de baby op schoot. Men kan uitgebreid vragen stellen en de Bibliotheek laat geschikte boekjes zien en geeft tips over voorlezen.

De eerste Babysoos is op zaterdag 10 september daarna iedere drie weken. Aanvang is 10:30 uur. De toegang is vrij, aanmelden is niet nodig. Broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom! Het adres van de Bibliotheek is Waterlandlaan 40 te Purmerend. Meer activiteiten van de Bibliotheek op www.bibliotheekwaterland.nl.