Voorjaarsnummer Historisch Purmerend verschenen


Deze week is het voorjaarsnummer 2018 van Historisch Purmerend verschenen. Het 56 pagina’s tellende magazine is geheel in fullcolour uitgevoerd en bevat weer een verscheidenheid aan artikelen en verhalen over de recente en oude geschiedenis van Purmerend.

Het blad besteedt onder meer aandan die in die geschiedenis een belangrijke rol hebben gespeeld. In deze editie komen twee mensen uit de nabije geschiedenis van Purmerend voorbij: Stoet Bakker en Toon Capel. En uit de oude geschiedenis onder anderen Philippus Boon die in 1733 een huis liet bouwen, dat het mooiste was dat ooit in Purmerend is gebouwd. Verder onder meer over voorouders, het oorlogsjaar 1942, de Watersnood van 1825, een bijzondere soort bomen in Purmerend, drukkerij Nooy en het Slotplein.

Het magazine wordt gratis verspreid onder de ruim 1800 leden van de Vereniging Historisch Purmerend (VHP). Het lidmaatschap van de vereniging kost 15 euro per jaar. Daarvoor ontvangt men twee keer per jaar het fraaie magazine Historisch Purmerend en kan men gratis de beeldpresentaties en lezingen van de vereniging en het Purmerends Museum bezoeken. Opgeven kan via www.vereniginghistorischpurmerend.nl, schriftelijk via Kanaaldijk 10, 1441 LA Purmerend of via ledenadm.vhp@gmail.nl.