GEANNULEERD: Voedselbank Supermarktactie op winkelcentrum Meerland


LET OP: Geannuleerd vanwege het Corona virus –  Op zaterdag 14 maart aanstaande is Voedselbank Purmerend te vinden in de Vomar Voordeelmarkt op het Meerland in het kader van een supermarktactie. De vrijwilligers van de Voedselbank zijn omstreeks half tien aanwezig tot een uur of vijf. Het doel van de
supermarktacties die de Voedselbank houdt, is om zoveel mogelijk voedsel op te halen voor de minderbedeelden.

De vorige supermarktactie werd gehouden op het Gildeplein, toen waren de vrijwilligers te vinden in de Jumbo. Er zijn toen 46 kratten opgehaald. De producten die worden gedoneerd komen ten goede aan mensen die financieel niet rond kunnen komen en woonachtig zijn in  Purmerend, Volendam, Waterland en Landsmeer.

De Voedselbank is een organisatie die louter op vrijwilligers draait en zich inzet voor de mensen met de krapste beurzen. Met behulp van donaties weet de Purmerendse afdeling zich al meer dan tien jaar zich staande te houden. Daarnaast probeert de organisatie zich ook in te zetten om verspilling van voedsel tegen te gaan.

Als mensen wel wat willen doneren, maar deze om welke reden dan ook niet op de dag van de supermarktactie kunnen overhandigen kunnen zij contact opnemen met de Voedselbank. Het contact kan plaats hebben via het e-mailadres administratie@voedselbankpurmerend.nl of telefonisch via 06 147 49 121(alleen dinsdag en vrijdag tussen 10:00 en 12:00), ook kan men hier naar toe bellen of mailen als zij zich vrijwillig willen inzetten voor de organisatie.