Visages villages van Agnès Varda in Filmhuis Purmerend


Roadmovie van 89-jarige Agnès Varda en 33-jarige hipsterfotograaf JR. Op een humane, sociale en inclusieve manier worden doodgewone Fransen geportretteerd d.m.v. film en levensgrote zwart-witposters.  Prijs beste documentaire in Cannes!

 

VISAGES VILLAGES is de meest recente documentaire van de 89-jarige Agnès Varda. Deze roadmovie won in Cannes de prijs voor beste documentaire. Vanwege haar slechter wordende ogen werkte Varda voor het eerst samen met een co-regisseur, de 33-jarige hipsterfotograaf JR. In een als fototoestel vermomd en als printstudio ingericht busje gaan Varda en JR op zoek naar ‘gewone Fransen’. Niet uit nostalgie, maar uit engagement. Beide makers zijn politiek in hun werk: ze geven op een humane, sociale en inclusieve manier een gezicht aan het marginale. Varda is verantwoordelijk voor de kleine filmische portretjes van iedereen die hun weg kruist; JR voor de levensgrote zwart-witfoto’s die ze ter plekke printen en op billboardformaat op huizen en muren plakken. Zij geven hiermee doodgewone mensen een stem en een gezicht.

‘Eens in de zoveel tijd wordt er een film gemaakt die je ogen kust. VISAGES VILLAGES is zo’n film’ schreef Dana Linssen in het NRC. – Visages villages – Agnès Varda  & JR, Frankrijk, 2017, 89’.

Draaidagen:

  • Zaterdag 10 februari 2018. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur.
  • Dinsdag 13 februari 2018. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 12.45 uur.

Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren:  https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/186/17/visages_villages