Virtual reality kids; gratis workshop tijdens de kerstvakantie


Kom tijdens de kerstvakantie naar de bieb voor een super interessante workshop van Cinekid. Kinderen in de leeftijd van 9 t/m 14 jaar kunnen een eigen virtual reality-wereld maken en bekijken met een zelfgemaakte VR-bril.

3D-beelden, sensoren, geluid, een ontwikkelomgeving en de bril zelf zijn de ingrediënten die nodig zijn om zelf een VR-omgeving te bouwen.

In een smart Phone zitten bijna al deze eigenschappen, alleen heb je dan nog geen bril en geen 3-D omgeving.  Maar gelukkig is er de in de 18e eeuw uitgevonden stereoscoop.  In combinatie met een smart Phone vormt die een schitterende VR-bril. Tijdens deze workshop van Cinekid maken kinderen er een VR-bril, onder begeleiding uiteraard. Het uiterlijk mogen ze zelf bepalen.

Eerst gaan ze figuurzagen, verven en versieren. Als de stereoscoop, die met een elastiek op het hoofd blijft zitten, af is worden de lenzen geplaatst. Nog even testen en dan kunnen de kinderen zich onder te dompelen in een nieuwe virtuele wereld. Ook de beelden die nodig zijn voor het creëren van de virtual reality- wereld worden door de kinderen zelf gemaakt.

Op  27 december 2016, van 10:00 tot 16:00 in de Bibliotheek Purmerend. Kosten: GRATIS