Vervolg op must-see film Trainspotting in Filmhuis Purmerend


Vervolg op de in 1996 verschenen film van het jaar ‘Trainspotting’. De jongens van toen zijn nu tobbende veertigers en vijftigers. T2 kijkt voortdurend terug op Trainspotting, maar slaagt  juist daarom als nostalgietrip. Het gaat ook over de dood van ‘Cool Brittania’, over Brexit; de ‘likely lads’ zijn boze witte mannen geworden. Te zien in Filmhuis Purmerend.

 

In 1996 verscheen Trainspotting, de film van het jaar, je moest hem gezien hebben. Het leek moeilijk om hier na 20 jaar een vervolg op te maken dat net zo snel en grappig is als het origineel, en dat is toch gelukt. Aan dit vervolg, dat heel goed op zichzelf bekeken kan worden, spelen dezelfde acteurs mee. De jongens van toen zijn nu tobbende veertigers en vijftigers. Het leven van verteller Mark (Ewan McGregor) ligt in duigen, na twintig jaar in Amsterdam – T2 begint met een beeldcollage van molens, coffeeshops, Cruijff en Van Persie – keert hij terug naar Edinburgh. De boosheid van Sick Boy over de diefstal van zijn geld is onverminderd. T2 kijkt voordurend terug op Trainspotting, maar slaagt juist daarom als nostalgietrip. En raakt ook de tijdgeest. Het gaat over de dood van Cool Brittania, over Brexit: de ‘likely lads’ zijn boze witte mannen geworden!

Draaidag: zaterdag 20 mei 2017. Aanvang  20.30 uur. Zaal open 19.50 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/t2-trainspotting/