Verstilde winterrust in Ilperveld


Vaar mee door het fraaie, winterse landschap bij Landsmeer. Het water in Ilperveld lijkt trager te bewegen en het gele riet zorgt voor een goudkleurige gloed. De meeste weidevogels zijn vertrokken naar het zuiden. Deze verstilde rust is maar schijn, want door de duizenden wintergasten is er nog altijd volop leven in dit prachtige natuurgebied. 

Vanaf het water kan je de vele vogels het best bekijken. Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Je ziet ze dobberen op het water en soms met de hele groep verschrikt opvliegen wanneer er een roofvogel in de buurt komt. Een waar spektakel om te zien!
Er zijn ook allerlei soorten ganzen en zolang het nog niet vriest maak je kans op groepjes goudplevieren. Wie weet zien we in het riet een roerdomp op zoek naar prooi.

Kom en vaar met ons mee op zondag 16 december. Het is wel raadzaam om je warm aan te kleden. Goed ingepakt is het volop genieten op het water. Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids je op een beker lekkere warme chocolademelk!

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.

Wanneer: zondag 16 december 2018 van 13:30 tot 15:30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.