Vereniging Historisch Purmerend presenteert: In het spoor van de Jodenvervolging


Westerbork IMG_0177
Op uitnodiging van de Vereniging Historisch Purmerend (VHP) verzorgt oud-Purmerender Jan Dokter op woensdag 30 april in Partycentrum Concordia  de lezing ‘In het spoor van de Jodenvervolging 1940-1945’. Partycentrum Concordia is te vinden aan de  Koemarkt 45 in Purmerend. Aanvang 20.00 uur.

Jan Dokter (1935) is initiatiefnemer van het Westerbork-wandelpad, dat uitgezet en gemarkeerd is vanaf de Hollandse Schouwburg te Amsterdam naar Kamp Westerbork in Drenthe. Samen met projectleider Hans Schumacher, en met medewerking van het herinneringscentrum Kamp Westerbork, houdt Jan Dokter presentaties over het bezinningspad met educatieve herinneringen. Het pad is tevens een luisterpad dat eveneens gepresenteerd zal worden. Als kind van een Joodse moeder uit Purmerend, heeft Jan in de jaren 1942-1943 meegemaakt dat twaalf leden van zijn familie gedeporteerd zijn naar de vernietigingskampen Auschwitz en Sobibor.
Met deze bijzondere presentatie wordt gestreefd naar een wereld waarin geen plaats is voor rassendiscriminatie en respectloze onverdraagzaamheid voor onze medemens.

De toegang is op vertoon van de lidmaatschapskaart gratis voor leden van de VHP; voor niet-leden bedraagt de toegangsprijs 3 euro. Het lidmaatschap van de Vereniging Historisch Purmerend kost 15 euro per jaar. Daarvoor ontvangt men twee keer per jaar het fraaie magazine Historisch Purmerend en kan men gratis de presentaties van de vereniging en onbeperkt het Purmerends Museum bezoeken. Voor inlichtingen: www.vereniginghistorischpurmerend.nl of via e-mail: ledenadm.vhp@online.nl