‘Ventoux’ in Filmhuis Purmerend


Ventoux in filmhuis PurmerendHet Filmhuis Purmered draait op 19 en 22 september  de film Ventoux, naar Bert Wagendorps bestseller. Ventoux biedt niet alleen wielerromantiek, maar geeft ook een romantisch beeld van hechte mannenvriendschappen: eens vrienden, altijd vrienden.

In 1982 vallen vijf vrienden collectief voor Laura, die net in hun dorp is komen wonen. Vooral Peter en Bert worden smoorverliefd, de een in stilte, de ander actief. Ventoux, naar Bert Wagendorps bestseller wisselt de licht nostalgische scènes uit begin jaren tachtig, met veel fraaie muziek uit die tijd, af met beelden van dertig jaar later. Dan komen de vier overgebleven vrienden door Laura weer bij elkaar om af te reizen naar de Mont Ventoux, de mythische wielerberg die niet alleen voor wielrenner Tom Simpson een noodlottige plek werd, maar ook voor Peter. Was dat een ongeluk, of speelde er meer?

Van de bijna vijftigers die anno 2012 opnieuw de Ventoux beklimmen, wordt vooral Peters liefdesrivaal Bert geconfronteerd met demonen uit het verleden.

Op 19 en 22 september in Filmhuis Pumerend aan de Kerkstraat 11, schuin tegenover de Purmaryn. Reserveren kan via de website van het Filmhuis.