Varen, vogels en warme chocolademelk


Tijdens deze excursie rond Purmerend zien we veel Smienten - ook wel fluiteend genoemdWas je de vorige keer verhinderd? Op zondag 20 januari organiseert Landschap Noord-Holland weer een wintervaartocht  door de fraaie veenpolder Ilperveld, bij Landsmeer. De tocht wordt begeleid door een gids en voert langs de vele eilandjes, omzoomd met geel riet. Dit geeft een warme, goudkleurige gloed op het verstilde water. De meeste weidevogels zijn vertrokken naar het zuiden, maar de duizenden wintergasten brengen volop leven in dit prachtige natuurgebied.


Vanaf het water kan je de vele vogels het best bekijken. Vooral smienten komen hier in enorme groepen overwinteren. Je ziet ze dobberen op het water en soms met de hele groep verschrikt opvliegen wanneer er een roofvogel in de buurt komt. Een waar spektakel om te zien!

Het is raadzaam om je warm aan te kleden. Goed ingepakt is het volop genieten op het water. Na afloop van de tocht trakteren schipper en gids je op een beker lekkere warme chocolademelk!

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.

Wanneer: zondag 20 januari 2019 van 13:30 tot 15:30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.