Varen en wandelen door het Ilperveld met de speurneus-app


Op zondag 14 mei  kunt u een primeur beleven in het Ilperveld. Landschap Noord-Holland start dan met een nieuwe activiteit voor jonge en oude natuurliefhebbers. Met een app kunt u veel bijzonders op het water en op de eilandjes van het Ilperveld ontdekken. (Foto:  Klaas Ros)
Deze speurneus-app brengt ons naar een 24-tal plekjes in het Ilperveld waar iets bijzonders is te zien. Naar sommige plekjes kunt u zelf lopen. Voor andere stapt u in de boot, samen met de schipper en de gids. Onderweg stappen we aan land voor een bezoek aan een van de vele eilandjes. Via de app krijgt u bij ieder plekje uitleg over wat er te zien is en een aantal vragen. Zo geniet u van de vele vogels en (water)planten. Vanzelfsprekend helpt de gids als dat nodig is.

Heeft u een verrekijker, neem deze dan mee.

 

De app is te downloaden op uw smartphone (4G is wenselijk) en te gebruiken in het Ilperveld. De gids vertelt u hoe u dat moet doen. Maar ook al heeft u geen smartphone, dan het is evengoed leuk en interessant om mee te gaan op deze zoek- en vaartocht.

Zin om mee te gaan? Zondag 14 mei van 13.30 – 15.30. Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers betalen € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.