Vanaf nu lenen zonder boete voor kinderen in de bibliotheek van Purmerend


Met ingang van 1 januari 2017 kunnen kinderen tot 18 jaar niet alleen gratis lid worden maar ook boetevrij lenen in de Bibliotheek Purmerend. Dus geen geld betalen als je te laat inlevert. En dat geldt niet alleen voor jeugdleden maar ook voor leden met een top-abonnement.

“De Bibliotheek is gastvrij en klantvriendelijk en daar passen boetes voor kinderen niet bij”, aldus Frans Bergfeld. “boetervrij is prettiger voor de leners en prettiger voor ons: we kunnen ons meer richten op leesbevordering, mediawijsheid en uitleen en zijn geen tijd meer kwijt met discussies over boete of het afhandelen van boetes.  Wij willen dat ouders  die hun kinderen boeken laten lenen niet gestraft worden, maar het juist stimuleren dat zij hun kind lid maken van de Bibliotheek”.

Bibliotheek Waterland heeft vijf bibliotheekvestigingen in de regio en zes servicepunten. Iedereen kan naar de Bibliotheek te komen om te werken of studeren, de krant te lezen of een kopje koffie te drinken. Hiervoor is geen lidmaatschap nodig. Om materialen te kunnen lenen zoals boeken, speelgoed, games, films en tijdschriften is er wel een bibliotheekpas nodig. En dat geldt ook voor het gebruik van digitale diensten als e-books, muziekweb of luisterbieb.

Nieuw voor bibliotheekleden zijn de gratis online cursussen. Het hele jaar kan er iedere maand een korte gratis cursus worden gevolgd én een keuze worden gemaakt uit een mooi cursusaanbod op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of vrije tijd. Uit dit aanbod kan men twee cursussen per jaar gratis afnemen.